Donations for building a doomsday shelter.

Click on DONATE button- for building a doomsday shelter / для строительства убежища судного дня

17/02/2017

INTRODUCTION / UVOD

Prompted by concern of people today to the theme of the apocalypse and the fall of the human race, I decided to start this blog in order to show my view on the overall issue. Blog will be held exclusively to those topics related to the possible causes of the cataclysm of global proportions, and those that will indicate how to survive the same, at least in my humble opinion.
Please note that everything contained in this blog is my personal opinion, and it will be a reflection of my experiences, both personaly gained during the Balkan wars in the 90's of XX century, and the ones I "picked up" by monitoring everything related to this subject in the past 20 years and as you all realize, this topic becomes more popular and more popular lately.
Ponukan opterećenošću današnjih ljudi temom apokalipse i samom idejom propasti ljudskog roda, odlučio sam se da pokrenem ovaj blog sa ciljem da prikažem svoj pogled na tu kompletnu problematiku. Blog će se držati isključivo tema kako onih vezanih za moguće uzroke kataklizme globalnih razmjera, tako i onih koje će ukazivati na to kako preživjeti iste, bar po mom skromnom mišljenju.
(Nažalost) popularna "pečurka".

Napominjem da je sve sadržano u ovom blogu moje lično mišljenje, i biće odraz mojih iskustava, kako ličnih stečenih tokom ratova na Balkanu 90-ih godina XX vijeka, tako i onih koje sam "pokupio" praćenjem svega vezanog za ovu temu u proteklih 20 godina,a kao što vam je svima jasno, ova tema postaje sve popularnija i popularnija u posljednje vrijeme.
Ako ikad dođe do kataklizme planetarnih razmjera, i ako budete imali tu sreću da preživite taj prvi "udar", suočićete sa problemom kako preživeti do momenta kad možda dođe do ponovnog uspostavljanja civilizovanog društva. Šta raditi kad potrošite zalihe, ako ste ih uopšte i pripremili? Kako se prehraniti? Da li ste se ikada bavili poljoprivredom, što bi vam garantovalo bar kakvu-takvu šansu za preživljavanjem? Kako se baviti poljoprivredom u uslovima globalnog rasula? Kako doći do vode? Kako je filitrirati? Kako napraviti sklonište od kiše, vjetra, snijega pa i od neprijateljski raspoloženih preživjelih koji neće prezati ni od čega da dođu do vaše hrane, vode i opreme? Sve su to teme kojima će se baviti ovaj blog i ja ću pokušati da na najjednostavniji način, sa što više korisnih savjeta odgovorim na ta pitanja.

1 comment:

  1. http://firewallsrus.blogspot.ba/2015/02/Why-License.html?spref=bl

    ReplyDelete